Propositie Marketeer (10+ jaar)

Amsterdam

We ask

  • 10+ years
  • An entrepreneurial attitude
  • A structured approach

We offer

  • € 6.793 - € 9.704 pm
  • Excellent employment conditions
  • In charge of personal development

Why ABN AMRO?

  • Building a future proof bank
  • A diverse and inclusive culture
  • Extensive internal career opportunities

Propositie Marketeer (10+ jaar)

At a glance

ABN AMRO Affluent Clients wil de meest aantrekkelijke bank zijn voor particuliere klanten met hogere inkomens en/of een hoger vrij besteedbaar vermogen. Als Propositie Marketeer speel je een cruciale rol in het positioneren, realiseren en het verder ontwikkelen van onze bedieningsconcepten en onze waarde proposities. Je kent de klantgroepen door en door en zorgt voor een onderscheidende klantbediening. Samen met collega’s creëer en regisseer je best-in-class klantbedieningsconcepten.

Your job

Als Propositie Marketeer ben je strategisch, ondernemend, commercieel en praktisch. Je ontwikkelt en implementeert strategieën die klantgroei, winstgevendheid en klanttevredenheid bevorderen. De strategieën die jij uitzet en de besluitvorming die jij mogelijk maakt, op de 7 P’s van marketing, bepalen hoe wij onze proposities in de markt zetten en relevant houden. Je bent de conceptuele hoeder van onze klantbedieningsconcepten, over de klantgroepen en proposities heen. Hierbij werk je nauw samen met je collega’s in het Segment Development Team en afdelingen zoals Sales, Brand Marketing & Communication, e-Commerce, Customer Experience en verschillende product units. Je zorgt ook voor de doorvertaling van strategie naar executie met concrete resultaten. Betrokken afdelingen begrijpen precies wat de klantbehoeften zijn, welke proposities er liggen of nodig zijn, waar de prioriteit ligt en wat het marketingplan en de go-to-market strategie is. Zodoende creëer en regisseer je samen een best-in-class klantbedieningsconcept: een mooi compleet verhaal voor onze klanten op basis van behoefte, belofte, en bewijs. Van lange termijn visie tot borging dat de juiste boodschap of waarde via het juiste kanaal bij de juiste prospect of klant komt.

Je rol omvat:
Marktonderzoek en analyse: Diepgaande markt- en doelgroep analyses om klantbehoeften, trends en concurrentieomgevingen te begrijpen.
Strategische planning: Het ontwikkelen van marketing- en groeistrategieën die de bedrijfsdoelstellingen ondersteunen.
Waarde propositie ontwikkeling: Het creëren en optimaliseren van waarde proposities die in de relevante life events van onze klanten de juiste en unieke producten en diensten bieden. Voorbeelden van bedieningsconcepten en waarde proposities zijn Preferred Banking en BUX by ABN AMRO.
Budgettering , kostenbeheer en prestatieanalyses: Het beheren van marketingbudgetten, monitoren van de effectiviteit van strategieën en campagnes en evalueren van de return on investment van marketingactiviteiten.

Verwachtte resultaten:
Verbeterde klantacquisitie en klantretentie: Nieuwe klanten worden aangetrokken en bestaande klanten blijven behouden: evenals het verdiepen van bestaande klantrelaties.
Sterke marktpositionering: Een duidelijke en consistente positionering in de markt, wat bijdraagt aan een sterker merkimago en merkperceptie. Communicatie van onderscheidende waarde proposities die het bedrijf onderscheiden van concurrenten.
Productontwikkeling: Ontwikkelen en lanceren van nieuwe producten of diensten die aansluiten bij de behoeften van de markt en klanten. Optimaliseren van bestaande waarde proposities op basis van marktonderzoek en klantfeedback.
Verhoogde omzet en winst: Implementeren van groeistrategieën die leiden tot een verhoging van de omzet en winstgevendheid van de organisatie.
Data gedreven besluitvorming: Gebruik van analyse en rapportage maakt het mogelijk om beter onderbouwde en effectievere beslissingen te nemen. Monitoren en analyseren van markt- en klantdata om continue verbetering te waarborgen.

Your work environment

Je komt te werken in een dynamisch en ambitieus team dat samen verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en uitvoeren van commerciële strategieën die bijdragen aan de groeidoelstellingen van ABN AMRO Affluent Clients. De werkomgeving is collaboratief en innovatief, met een sterke focus op klantgericht denken en werken.Dit team is verantwoordelijk voor:

  • Definiëren van het segmentplan en concurrentiepositie
  • Aansturen van segmentprestaties op financiële en niet-financiële performance
  • Ontwerpen en herontwerpen van waarde proposities en klantreizen
  • Ontwikkelen en monitoren van de distributie- en contactstrategie en verkoopkansen
  • Prioriteren en aansturen van segment-specifieke veranderingen
  • Prestatieanalyse en bedrijfsinformatie


Op dit moment bestaat het team uit 11 FTE, met specialismes op strategie consultancy, positionering, performance management en change execution. Je rapporteert aan het hoofd van het Segment Development Team, die onderdeel is van het management team van het Affluent Clients segment. We werken minstens 2 dagen in de week op kantoor in Amsterdam.

Your profile

Ervaring:

  • Meer dan 10 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie, in de ontwikkeling en succesvolle introductie en uitbouw van proposities en dienstverlenende concepten. Inclusief bijbehorende business cases.
  • Ervaring met acquisitie, retentie strategieën
  • Kennis en ervaring in het veld van productontwikkeling & pricing, aansturing van product organisaties
  • Marketingervaring zodat je dezelfde taal spreekt in de samenwerking met o.a. marketing, communicatie, e-Commerce collega’s
  • Ervaring met Klantreizen, Customer Experience en het vermarkten van producten/diensten via Life Events zoals eerste baan, samenwonen & huis kopen
  • Kennis van bankproducten, diensten en klanten en bij voorkeur in het aandachtsgebied van Hypotheken


Persoonlijkheid:

  • Je creëert je eigen visie, weet wat er speelt in de markt en haalt best practices naar binnen.
  • Je bent van nature een verbinder. Je organiseert voor succes en bent in staat om de organisatie in beweging te krijgen en betrokkenheid te creëren
  • Contracteren met mensen op wat geleverd moet worden en wanneer doe je altijd – net zoals feedback vragen en geven
  • Je bent een doorzetter om jouw idee ook echt tot executie te brengen
  • Je creëert structuur waar dat nodig is
  • Je staat voor het segment en durft beslissingen te nemen

We offer

Een uitdagende baan waar je impact hebt in de uitvoering van onze strategie. Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien.
Een greep uit onze uitstekende arbeidsvoorwaarden:

  • Het bovenaan de pagina weergegeven bruto maandsalaris is op basis van een 36-urige werkweek, inclusief vakantiegeld en benefit budget. Een 40-urige werkweek is ook mogelijk.
  • Het benefit budget bedraagt 11% van je salaris. Als je in een maand geen aankopen of reserveringen doet in de Benefit Shop, krijg je over die maand een twaalfde deel van je benefit budget uitbetaald.
  • Vijf weken vakantie per jaar. Je hebt de mogelijkheid om vier weken per jaar bij te kopen.
  • Persoonlijk Ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar. Dit bedrag kun je opsparen tot € 3.000,-.
  • Mogelijkheid tot thuiswerken (in overleg met je team).
  • Een ov-jaarabonnement met gratis openbaar vervoer in heel Nederland
  • Een uitstekende pensioenregeling.

Interested?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. We maken graag kennis met je.

We vragen of je in je motivatiebrief de onderstaande vragen wil beantwoorden. Het helpt ons om een goede eerste indruk te krijgen van je en kan als basis dienen voor een eerste gesprek.
1) Wat spreekt je aan in deze functie? Beschrijf hoe het aansluit bij wat jij belangrijk vindt in je werk. (max 200 woorden).
2) Beschrijf een ervaring met de succesvolle introductie en uitbouw van een propositie of dienstverlenende concept.  Welke strategieën waren fundamenteel voor het succes? (max 200 woorden).

Aanmeldingen zonder antwoord op deze vragen worden niet meegenomen. We nemen dit proces serieus en vertrouwen erop dat jij dat ook doet. Alvast bedankt!

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om cv's te mogen indienen. Acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld.

What does your application procedure look like?

Are you made of the right stuff?

Socially engaged

Socially engaged

Read more
Learning and development

Learning and development

Read more
Challenging work

Challenging work

Read more
Making an impact

Making an impact

Read more

Come and make a difference with us!

Curious how we approach hybrid working?

We have listed everything